logo Alterieur gietvloeren
Afspraak inplannen
Vraag een offerte aan

5 vragen bij het kiezen van een gietvloer

Gietvloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ze zijn strak, naadloos, waterdicht en onderhoudsarm, om er maar een paar te noemen. Toch rijzen er vaak vragen bij de zoektocht naar de geschikte vloer.

5 vragen bij het kiezen van een gietvloer

terug naar overzicht

PU of Epoxy?

In een professionele setting, zoals een productieomgeving of magazijn, moet je kunnen vertrouwen op een vloer die onverzettelijk alle belasting aankan. De ondoordringbare vastheid van Epoxy gietvloeren is daar zonder twijfel de beste keuze. In een woning zijn soepelheid, krasvastheid en onderhoudsgemak de kernwoorden. Hier kies je voor een PU gietvloer.

 Op welke ondergrond kan een gietvloer geplaatst worden?

Ga je een bestaande woning renoveren of ben je een nieuw huis aan het bouwen in traditionele bouwstijl of houtskeletbouw? Een PU gietvloer kan geplaatst worden op vrijwel elke ondergrond. Hieronder een beknopt overzicht:

  • Zandcement chape: We gaan ervan uit dat een nieuwe chape voldoende egaal geplaatst werd. Een bijkomende egalisatielaag is dan overbodig. Het 4-laagssysteem heeft een gemiddelde dikte van 3 mm.
  • Tegels: De bestaande tegels worden door middel van een diamantschijf opgeschuurd, waarna een egalisatielaag wordt aangebracht om de voegen van de tegels volledig te egaliseren. Zo starten we met een egale ondergrond. Het 5-laagssysteem heeft een gemiddelde dikte van 4 mm.
  • OSB/Hout: Om het contactgeluid op een houten ondervloer te verbeteren, plaatsen wij een extra geluiddempende laag. Het 5-laagssysteem heeft een gemiddelde dikte van 4 mm.
  • Beton: Ruwe beton voorzien we van een egalisatielaag. Wanneer de beton vlak en egaal afgewerkt werd, volstaat het om een 4-laagssysteem met een gemiddelde dikte van 3 mm te plaatsen.

Is een gietvloer geschikt in combinatie met vloerverwarming?

Deze vraag horen we vaak. Dankzij de geringe laagdikte en de soepelheid van een PU gietvloer is deze bijzonder geschikt in combinatie met vloerverwarming. De vloer warmt snel op en geeft zijn warmte rap af. Uitzetvoegen worden overgenomen in de onderste lagen van het systeem waardoor de voegen in de uiteindelijke vloer vrijwel onzichtbaar zijn. Zo kan de vloer makkelijk meebewegen met de beweging van de ondervloer.

Welke uitstraling kan je een gietvloer geven?

Een naadloze vloer past in elke interieur. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in quasi elke RAL en NCS kleur. Kies voor een effen kleur in ons MONO systeem. Met een strakke witte vloer, een moody zwarte vloer of een toffe modekleur bepaal je zelf de sfeer voor je interieur.

Is een éénkleurige vloer toch te strak voor jouw gevoel? Opteer dan voor een DUO systeem, ook wel de “betonlook" genoemd. Door de combinatie van 2 kleuren uit het gamma creëer je een speelse kleurschakering in je de vloer. Kleuren die ver uit elkaar liggen in het spectrum geven een groter contrast, kleuren die dicht bij elkaar liggen resulteren in een subtiele nuance. Aan jou de keuze!

Een derde optie is het COSMO systeem. Hier vertrekken we van een éénkleurige vloer die wordt ingestrooid met gekleurde vlokken. De kleur van de PU vloer, de kleur en grootte van de vlokken en de intensiteit van het instrooien bepaal je zelf. Wij maken jouw vloer op maat!

Is de vloer makkelijk te onderhouden?

Dankzij het gesloten en naadloze oppervlak dringen vloeistoffen niet in de vloer en maakt het deze extra geschikt om ook in keukens of badkamers te plaatsen. Het volstaat om de vloer enkel met water te poetsen. Voor een lekker, fris geurtje kan je een beetje neutraal schoonmaakmiddel gebruiken. Wanneer je te veel zeep gebruikt, bestaat de kans dat de zeep een film op de vloer achterlaat waaraan vuil zich achteraf gaat hechten. Om het onderhoud van je vloer te vergemakkelijken kan je een inloopmat aan de deur leggen en viltjes onder stoelen plaatsen.


TOONZAAL TURNHOUT

  • Everdongenlaan 9/16
  • 2300 Turnhout
  • Enkel op afspraak

TOONZAAL HASSELT

  • Diestersteenweg 206
  • 3510 Hasselt
  • Enkel op afspraak

SOCIALS

vraag vrijblijvend uw offerte aan