logo Alterieur gietvloeren
Afspraak inplannen
Vraag een offerte aan

Gietvloer:
Inspiratie voor uw interieur

Het kiezen van een vloer is geen simpele opgave, daarom zetten wij graag onze systemen nog eens op een rijtje. Zo weet u wat u kan verwachten van onze gietvloeren, wat ze gemeen hebben met elkaar en waar de verschillen zitten.

Gietvloer: Inspiratie voor uw interieur

terug naar overzicht

Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Een gietvloer kan op bijna elke ondergrond geplaatst worden, zonder dat de bestaande vloer uitgebroken moet worden. Daarnaast zijn gietvloeren naadloos en zeer onderhoudsvriendelijk. Door het gesloten oppervlak van de vloer kan vuil niet in de vloer dringen. Ook zijn onze vloeren waterdicht, wat ze geschikt maak om toe te passen in badkamers. Wat betreft de kleur, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Quasi elke RAL of NCS-kleur kan gekozen worden.

 

PU MONO

De PU MONO gietvloer bestaat uit één egale kleur. Kiest u voor een neutrale kleur om geen aandacht af te leiden van meubels of eyecatchers, of liever een opvallende kleur die meteen in het oog springt?

Als u voor een PU MONO kiest kan u ook de keuze maken om de wanden en traptreden in dezelfde kleur te bekleden en de eenheid van de vloer door te trekken in het gehele interieur.

PU DUO

Dit systeem is een mengeling van 2 kleuren, hierdoor kan een ‘dynamisch’ effect gecreëerd worden op de vloer. Door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen blijft het een subtiel effect, kiest u voor meer contrasterende kleuren dan zal het effect iets meer aanwezig zijn.

Een variant op de PU DUO, is de PU DUO+. Dit systeem bestaat ook uit 2 kleuren maar door toevoeging van Natural Pigment wordt een natuurlijk effect verkregen, ideaal voor de betonlook.

PU COSMO

Deze gietvloer wordt ingestrooid met vlokken. Er zijn vele mogelijkheden qua kleur en grootte van de vlok. Er kan gekozen worden om met één formaat en kleur van vlok te werken, of een mengeling hiervan. Dan kan u ook nog kiezen hoe aanwezig u de vlokken wilt, subtiel ingestrooid of heel aanwezig.

 

PU PEARL

Deze gietvloer wordt ook ingestrooid, niet met vlokken maar met korrels en parelmoer. Dit geeft de vloer een zeer natuurlijk en subtiel glinsterend uitzicht. Ook in dit systeem kan u het formaat en de hoeveelheid van de instrooiing zelf kiezen.

Heeft u na het lezen van deze blog graag nog extra informatie? Maak dan zeker een afspraak in één van onze showrooms, wij begeleiden u graag bij het kiezen van een vloer.

 

 


TOONZAAL TURNHOUT

  • Everdongenlaan 9/16
  • 2300 Turnhout
  • Enkel op afspraak

TOONZAAL HASSELT

  • Diestersteenweg 206
  • 3510 Hasselt
  • Enkel op afspraak

SOCIALS

vraag vrijblijvend uw offerte aan