logo Alterieur gietvloeren
Afspraak inplannen
Vraag een offerte aan

Tips voor het onderhouden van uw gietvloer

Een van de vele voordelen van een gietvloer is de onderhoudsvriendelijkheid ervan. In deze blog geven wij graag enkele tips mee die u kan toepassen zodat uw gietvloer er als nieuw blijft uitzien.

Tips voor het onderhouden van uw gietvloer

terug naar overzicht

 

Een eerste tip is om vuil op de vloer te vermijden door een voldoende grote en dikke deurmat te voorzien, zodat je bij het binnenstappen de eerst twee voetstappen op de mat zet. Om krasjes op de gietvloer te vermijden raden wij het aan om onder stoelen en meubels de viltjes van Scratchnomore, te bevestigen. Deze viltjes dienen als extra veiligheid tegen krassen, maar let op dit is geen 100% garantie. Sleep daarom ook nooit zware of metalen objecten over de vloer.

 

Verder mag een gietvloer gewoon gestofzuigd worden. Als uw stofzuiger over een parketborstel beschikt kan deze gebruikt worden omdat deze iets zachter is.

 

Na het stofzuigen kan de gietvloer met een gewone allesreiniger gepoetst worden, het is echter wel belangrijk om niet te veel zeep te gebruiken. Dit zou kunnen zorgen dat er op lange termijn een zeepfilm achterblijft wat de vloer een glanzend uitzicht geeft. Mocht u na een tijd merken dat dit het geval is kan u onze Alterieur gietvloerreiniger voor zware bevuiling eens uitproberen. Dit is een geconcentreerde reiniger die deze historische vervuiling weghaalt. Hier geldt ook, goed naspoelen met water. Ga bij een hardnekkige vlek ook niet met een schuurspons aan de gang. Het enige waarmee op een gietvloer ‘geschuurd’ mag worden is de Doodlebug. Als u een vlek op de vloer ziet en niet zeker bent hoe deze het beste verwijderd kan worden, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij staan steeds klaar voor u met advies en tips over het onderhoud van uw vloer.

 

Alterieur beschikt ook over 2 eigen reinigers die speciaal ontwikkeld zijn om kunststofvloeren te onderhouden. Deze zijn los verkrijgbaar, maar we bieden deze ook in voordeelpaketten aan. Deze bevatten 2 of 3 reinigers en een Doodlebug. Voor vragen over onze producten of het onderhoud van uw gietvloer zijn wij bereikbaar op info@alterieur.be .


TOONZAAL TURNHOUT

  • Everdongenlaan 9/16
  • 2300 Turnhout
  • Enkel op afspraak

TOONZAAL HASSELT

  • Diestersteenweg 206
  • 3510 Hasselt
  • Enkel op afspraak

SOCIALS

vraag vrijblijvend uw offerte aan