logo Alterieur gietvloeren
Afspraak inplannen
Vraag een offerte aan

Voorbereiden op een gietvloer

Het veranderen van grote elementen in je interieur levert een nieuwe impuls op in je woning. Een nieuwe vloer kan wonderen doen voor de uitstraling van je interieur. Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond geplaatst kan worden, echter zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

Voorbereiden op een gietvloer

terug naar overzicht

De inrichting

Wanneer je besluit om een gietvloer te leggen in huis, kijk je ook naar de inrichting. Waar wil je de gietvloer leggen en welke interieurelementen kom je tegen? Werk je met verschillende varianten van een gietvloer, andere kleurstellingen per ruimte of ga je voor een doorlopend geheel doorheen heel de woning?

De perfecte ondergrond voor een gietvloer

Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond gelegd worden. De ondergrond dient wel stabiel te zijn. Eventuele oneffenheden kunnen verholpen worden met de plaatsing van een egalisatielaag. Werken we bovenop vloertegels, dan worden deze voor het leggen van de gietvloer eerst door middel van diamant opgeruwd.  De lijnen van tegelvoegen worden eveneens weggewerkt door het plaatsen egalisatielaag. Wanneer je ervoor kiest om een gietvloer op hout (OSB of Multiplex) is dezelfde opbouw noodzakelijk.  Je kan er eveneens voor opteren om een akoestisch dempende laag te plaatsen.  Dit zal het contactgeluid aanzienlijk verminderen.

Lastige ondergronden voor een gietvloer

Er zijn een aantal uitzonderingen, waarop je een gietvloer niet altijd rechtstreeks op kunt aanbrengen. Dat zijn materialen zoals kurk, PVC of laminaat. Hierop kan een gietvloer in de regel geen goede hechting verkrijgen of kan er gezien het zwevende karakter geen stabiel eindresultaat opgeleverd worden.  In zulke gevallen kijken we samen met u welke manieren er zijn om de bestaande bekleding te verwijderen om zo alsnog een gietvloer te kunnen voorzien.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Afhankelijk van de ondergrond worden er een aantal lagen op elkaar aangebracht. De eerste laag is de primer, deze zorgt voor een goede hechting. Vervolgens de schraaplaag of egalisatielaag. Deze is nodig om de ondervloer volledig af te sluiten of om oneffenheden weg te werken.  De derde laag is de PU gietlaag in een kleur of kleurcombinatie naar wens. Deze laag zorgt voor de uiteindelijke uitstraling van je woning. Tot slot maken we de vloer af met 2 topcoatings, die je vloer jarenlang beschermt. Deze coating kun je na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om uw gietvoer weer als nieuw te maken.


TOONZAAL TURNHOUT

  • Everdongenlaan 9/16
  • 2300 Turnhout
  • Enkel op afspraak

TOONZAAL HASSELT

  • Diestersteenweg 206
  • 3510 Hasselt
  • Enkel op afspraak

SOCIALS

vraag vrijblijvend uw offerte aan