logo Alterieur gietvloeren
Afspraak inplannen
Vraag een offerte aan

Blog & nieuws

Bij Alterieur houden we van klare taal. Ook als het op nieuwtjes, trends en ontwikkelingen aan komt. Blijf op de hoogte en check onze blog!

Blog & Nieuws

Welkom op onze blog!
Hieronder kun je filteren op verschillende categorieën.

Avondopening showroom Hasselt

22 Maart 2024

Plannen om te bouwen of te renoveren? Door een drukke agenda geen tijd om in het weekend talloze showrooms te bezoeken? Dan is onze avondopening misschien iets voor u!

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Kerstvakantie 2023

22 December 2023

Kerstvakantie 2023 >> Onze showrooms zullen gesloten zijn van 23 december tot 7 januari. Vanaf 8 januari staan wij weer tot uw dienst! Meteen na de vakantie een bezoek aan onze één van onze showrooms gewenst? Maak dan online een afspraak via de knop! Wij wensen u en uw familie alvast Fijne Feesten toe!

categorieën: FAQ // gesloten
Lees verder

Tips voor het onderhouden van uw gietvloer

11 Oktober 2023

Een van de vele voordelen van een gietvloer is de onderhoudsvriendelijkheid ervan. In deze blog geven wij graag enkele tips mee die u kan toepassen zodat uw gietvloer er als nieuw blijft uitzien.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Gietvloer: Inspiratie voor uw interieur

22 Augustus 2023

Het kiezen van een vloer is geen simpele opgave, daarom zetten wij graag onze systemen nog eens op een rijtje. Zo weet u wat u kan verwachten van onze gietvloeren, wat ze gemeen hebben met elkaar en waar de verschillen zitten.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Bouwverlof 2023

3 Juli 2023

Bouwverlof 2023 >> Onze showrooms zullen gesloten zijn van 8 juli t/m 30 juli. Vanaf 31 juli staan wij weer tot uw dienst! Nog een bezoek aan onze één van onze showrooms gewenst voor ons verlof of net erna? Maak dan online een afspraak via de knop!

categorieën: FAQ // gesloten
Lees verder

Gietvloer in een Japandi interieur

23 Juni 2023

Mineral Design Motion, de perfecte basis voor een Japandi interieur

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

PU MONO + WALL nieuwbouwappartement Breendonk

11 Mei 2023

In dit nieuwbouwappartement te Breendonk hebben we een PU MONO gietvloer gelegd en zijn de douchewanden bekleed met onze PU WALL wandbekleding.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Virtuele rondleiding showroom Hasselt

11 April 2023

De showroom in Hasselt is eindelijk open en wij nodigen u graag uit voor een virtuele rondleiding. In deze rondleiding maakt u kennis met verschillende systemen van gietvloer doorheen een woning.

categorieën: inspiratie // Realisatie // showroom
Lees verder

Groot nieuws!

3 Februari 2023

Eindelijk kunnen we met jullie delen waarmee we al een tijdje achter de schermen bezig zijn. Zeven jaar na de opening van onze eerste showroom in Turnhout zullen wij in maart 2023 een nieuwe showroom openen in Hasselt!

categorieën: FAQ // inspiratie // Nieuws
Lees verder

Kerstvakantie 2022 - 2023

23 December 2022

De showroom en de kantoren zijn gesloten van 24 december tot en met 8 januari 2023. Wij staan weer tot uw dienst vanaf 9 januari 2023. Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe

categorieën: FAQ
Lees verder

PU DUO gietvloer - Hoe maakt Alterieur het?

29 November 2022

YouTube filmpje waarin we de plaatsing van een PU DUO gietvloer (betonlook) tonen.

categorieën: FAQ // inspiratie // Nieuws
Lees verder

Een gietvloer in je garage

17 Augustus 2022

Een gietvloer wordt steeds vaker gekozen vanwege de moderne, strakke of soms industriële look . Gietvloeren kunnen in alle vertrekken van je woning geplaatst worden. Zelfs een gietvloer in je garage laten plaatsen is mogelijk. De gietvloer heeft een hogere hardheid en een aangepaste toplaag nodig.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Bouwverlof 2022

5 Juli 2022

De showroom en de kantoren zijn gesloten van 9 juli t/m 31 juli. Wij staan weer tot uw dienst vanaf 1 augustus. Wij wensen u alvast een fijne vakantie toe

categorieën: FAQ
Lees verder

PU MONO gietvloer in keuken te Antwerpen

5 Juli 2022

Het pand beschikte over enkele authentieke elementen die dienden behouden te worden. Om de woning naar de hedendaagse tijd te loodsen koos de architect voor een kleurrijke keuken met terrazzo elementen. Om balans te brengen tussen de maatkasten en het terrazzo werd er gekozen voor een strakke PU gietvloer

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Voorbereiden op een gietvloer

24 Juni 2022

Het veranderen van grote elementen in je interieur levert een nieuwe impuls op in je woning. Een nieuwe vloer kan wonderen doen voor de uitstraling van je interieur. Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond geplaatst kan worden, echter zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

categorieën: FAQ // PU gietvloer
Lees verder

PU MONO gietvloer in moderne villa Merksplas

3 Juni 2022

De visie voor dit nieuwbouwproject was minimalisme met sterke, duurzame en tijdloze eyecatchers. Doorheen de volledige woning werd een PU MONO gietvloer geplaatst. De keuze voor deze vloer werd gemaakt omwille van het naadloze karakter en de strakke uitstraling.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

PU DUO gietvloer in renovatiewoning te Kessel

29 April 2022

In dit project koos de klant voor 2 zuivere grijstinten die dicht bij elkaar liggen in het kleurenspectrum. Door 2 kleuren te kiezen die niet te ver uit elkaar liggen krijgen we subtiele kleurnuances in de vloer. Voor deze klant was dit de ideale basis om de rest van hun eigentijdse interieur op uit te bouwen.

categorieën: inspiratie // Realisatie
Lees verder

Werken bij Alterieur iets voor jou? Ontdek het hier! - vacature

10 Februari 2022

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in een groeiend bedrijf met collegiale sfeer? Ervaring is geen vereiste, de juiste ingesteldheid wel. Misschien is werken bij Alterieur wel iets voor jou? Ontdek het hier!

categorieën: Vacature // Video // Wie zijn we
Lees verder

Kerstvakantie 2021-2022

23 December 2021

Het kantoor en de showroom zijn gesloten van 24/12/2021 tem 9/1/2022. Wij verwelkomen u graag vanaf 10/1/2022 opnieuw in onze showroom. Wij kijken uit naar een nieuw jaar met nog mooiere projecten

categorieën: Nieuws // Video // Wie zijn we
Lees verder

PU STAIRS trapbekleding

22 Oktober 2021

Bij de inrichting van je woning sta je ongetwijfeld ook stil bij de keuze van de trapbekleding. Een belangrijke keuze want het bepaald mee de uitstraling die je aan je interieur wilt geven. Buiten de traditionele natuursteen of hout kan je ook kiezen voor PU trapbekleding.

categorieën: FAQ // inspiratie // PU STAIRS // PU vloeren // Trapbekleding
Lees verder

Waarmee rekening houden bij een PU gietvloer?

11 Augustus 2021

Het veranderen van grote elementen in je interieur levert een nieuwe impuls in je woning. Een nieuwe vloer doet wonderen voor de uitstraling in huis. Aan een gietvloer zal je jarenlang plezier beleven. Een gietvloer kan op vrijwel iedere ondergrond geplaatst kan worden, echter zijn er een paar zaken waarmee je rekening dient te houden.

categorieën: FAQ // inspiratie // PU vloeren
Lees verder

Reportage Bouwen aan Vlaanderen - Nutrex Olen - Alterieur Gietvloeren

11 December 2020

Afgelopen zomer plaatste Alterieur Gietvloeren een PU gietvloer en wandbekleding in de doucheruimte in het gloednieuwe gebouw van Nutrex. Lees meer over het project.

categorieën: PU vloeren // Realisatie // Reportage // Wandbekleding
Lees verder

De juiste gietvloer voor je bedrijf

31 Augustus 2020

Bij de inrichting van je bedrijf komt heel wat kijken. Enerzijds zijn er de functionele eisen, anderzijds heb je ook esthetische wensen voor je project. Met de kunststofvloeren van Alterieur Gietvloeren kunnen we zowel functioneel als esthetisch een oplossing bieden.

categorieën: Epoxy vloeren // FAQ // inspiratie
Lees verder

5 vragen bij het kiezen van een gietvloer

6 April 2020

Gietvloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ze zijn strak, naadloos, waterdicht en onderhoudsarm, om er maar een paar te noemen. Toch rijzen er vaak vragen bij de zoektocht naar de geschikte vloer.

categorieën: FAQ // inspiratie
Lees verder

Een naadloos interieur, iets voor jou?

3 Maart 2020

Het interieur van een woning laat meteen zien met welke mensen je te maken krijgt. Klassiek, modern, landelijk…Bij Alterieur kiezen we voor een naadloze verbinding met gietvloeren, wandbekleding en trapbekleding.

categorieën: Nieuws // Video // Wie zijn we
Lees verder

TOONZAAL TURNHOUT

  • Everdongenlaan 9/16
  • 2300 Turnhout
  • Enkel op afspraak

TOONZAAL HASSELT

  • Diestersteenweg 206
  • 3510 Hasselt
  • Enkel op afspraak

SOCIALS

vraag vrijblijvend uw offerte aan